Puzzle pentru copii

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Puzzle-ul reprezintă una dintre cele mai vechi şi mai apreciate jucării pentru copii. De ce? Pentru că stimulează atenţia, spiritul de observaţie şi antrenează răbdarea copilului, alături de multe beneficii.

Există o mulţime de puzzle-uri pe piaţă, însă dacă vrei să cumperi un puzzle pentru copilul tău, trebuie să ţii cont de anumite aspecte.
Tipuri de puzzle copii
Pentru copii cea mai bună opţiune este un puzzle clasic, adică, după cum ştim cu toţii, cel care constă în recompunerea unei imagini cu ajutorul unui număr de piese.

Puzzle-urile mecanice presupun obţinerea unei forme din anumite piese componente, de exemplu un trenuleţ pe care să îl obţii din piese de lemn.

Puzzle-ul secvenţial – cel mai cunoscut este cubul rubik.

Există şi jocuri puzzle  pentru bebeluşi şi copii mici, mai exact cele care presupun manipularea unor forme diverse şi amplasarea lor în spaţiile corespunzătoare. Acest tip de joc ajuta foarte mult bebeluşii să îşi dezvolte anumite abilităţi.

Deşi pentru cei mici vei opta pentru puzzle-uri cu Mickey Mouse sau diverse alte personaje din desene animate, pe măsură ce copilul creşte, va începe să prefere puzzle-urile cu maşini, prinţese, vintage. Este foarte important să cunoşti foarte bine interesele copilului tău pentru a face cea mai bună alegere!
Cum alegi puzzle-ul în funcţie de vârsta copilului
Până la 2 ani, după cum am menţionat şi mai sus cele mai potrivite sunt puzzle-urile cu forme. Abia după 2 ani copiii pot să se joace cu puzzleuri cu piese mari, de preferat din spumă. Abia după 3-4 ani copilul va putea să se joacă cu puzzle-ul clasic cu piese din carton.

Dacă la 6 ani copiii vor fi pregătiţi să rezolve puzzle-uri care au chiar şi 100-200 de piese, abia după 7-8 ani, aceştia pot să se joacă cu puzzle-uri mai dificile, de 500 de piese sau chiar mai mult.
Materialul puzzle-ului pentru copii
Pentru cei până la 3 ani, este recomandat să alegi puzzle-uri din spumă, deoarece sunt mult mai uşor de manevrat. De asemenea şi lemnnul este un material sigur pentru cei mici, precum şi pentru cei mai mari.

Pentru copiii mai mari puzzle-urile din carton sunt cele mai potrivite.
Dacă nu ştii ce puzzle să alegi pentru copil, îţi punem la dispoziţie o gamă variată cu puzzle-uri pentru cei mici şi cei mai mari. Sigur vei găsi ceva potrivit! Iar daca puzzle-urile nu îi plac foarte mult și preferă jucăriile de exterior, o bicicletă cu siguranță îl va încânta!