Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Alegerea unei biciclete copii nu este tot timpul un lucru uşor.

Tocmai de aceea, pentru a îţi simplifica această misiune, îţi prezentăm de ce trebuie să ţii cont atunci când alegi o bicicleta pentru copii.

Vârsta
În primul şi în primul rând trebuie să ştii că mărimea unei biciclete se măsoară în inch (1inch=2,54cm), iar pentru a alege corect trebuie să ţii cont de vârsta şi de înălţimea copilului.
Iată ce alegeri să faci în funcţie de vârsta:

2 ani – o bicicleta fără pedale este ideală
3-5 ani şi înălţime între 90-105 cm– o bicicleta de 14 inch este ideală
5-6 ani şi înălţime între 105-120 cm – bicicleta de 16 inch
6-9 ani şi înălţime între 120-135 cm  – o bicicleta de 20 inch este ideală
+9 ani şi înălţime între 135-150 cm– o bicicletă de 24 inch

Deoarece fiecare copil are ritmul propriu de dezvoltare, trebuie să ai grijă ca micuţul să se simtă confortabil pe bicicleta. Chiar dacă alegi bicicleta în funcţie de vârsta trebuie să ţii cont ca cel mic:

să atingă solul cu ambele picioare
să prindă uşor manetele de frână
cadrul să fie adaptat, astfel încât să îi permite să se urce uşor pe şa

Calitatea
Este foarte important să alegi biciclete copii de calitate. Nu te baza pe faptul că cel mic este mic şi rezistă. În plus, alegând o bicicletă de calitate îndoielnică, aceasta se poate uza rapid, şi la final vei cheltui mai mulţi bani. Să nu mai menţionăm că nu este sigură pentru copil şi poate provoca accidente grave.
Tipul bicicletei
Trebuie să ştii că bicicletele se împart în biciclete copii de asfalt şi de offroad, ultimele fiind mai robuste şi ideale pentru drumuri mai grele.
Atenţie la echipamentul de protecţie!
Este important să nu uiți să iei în calcul echipamentul copilului, deoarece cei mici se pot răni foarte uşor. Casca este esenţială, însă şi cotierele şi genunchierele. Desigur, dacă mergi în parc şi ştii că vei fi tot timpul lângă copil şi că se plimba pe drum drept şi mai sigur, poţi folosi doar casca, pentru a nu transforma mersul pe bicicletă într-o experienţă foarte incomodă pentru copil.

Cam acestea sunt criteriile importante de care trebuie să ţii cont atunci când alegi biciclete copii. Ideea este că bicicleta nu trebuie să se aleagă într-un impuls de moment, ci trebuie analizată puţin oferta.
Ţine cont de sfaturile noastre şi cu siguranţă vei alege cea mai potrivită bicicleta pentru cel mic. În colecția noastră vei găsi și o mulțime de biciclete copii ieftine. De asemenea, pentru extra distracţie poţi să îl bucuri pe cel mic şi cu o trambulină sau un leagăn.