Mașinuțe și trenulețe

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Joaca cu mașinuțele și trenulețele este mult mai importantă pentru  dezvoltarea copilului decât  pare la prima vedere.

Atât băieții cât și fetițele de multe ori preferă jocurile cu mașinuțe și trenulețe deoarece le oferă o dinamică interesantă mai ales dacă se joacă în grupuri.

Pe lângă coordonarea vizuală, joaca cu mașinuțe și trenulețe îi ajută să își dezvolte abilitățile de motricitate fină și imaginația.
Pentru ce vârstă sunt potrivite mașinuțele și trenulețele
În funcție de modelul și materialele din care sunt făcute, mașinuțele și trenulețele sunt potrivite pentru orice vârstă.

Cele din lemn, foarte simpliste,  sunt ideale pentru copii mici. Dacă încă nu vorbește, se pot face jocuri imitând sunetele pe care le pot face mașinile și trenulețele astfel cel mic ar încerca să le reproducă. La fel de inteersante ca și alte jocuri educative.

Mașinuțele și trenulețele complexe, cu funcții interactive sau chiar telecomandate sunt mai indicate pentru copii mari.
Joaca cu mașinuțe și trenulețe ajută la dezvoltarea celor mici
Încercarea de a ghida o mașinuță de-a lungul unor șosele sau a unui trenuleț pe șine ajută la dezvoltarea coordonării între ochii și mâini, și chiar dacă pare foarte simplu, nu e chiar așa.

De la povești create, la situații diverse și interesante, probleme apărute pe parcursul jocului  îi îndeamnă să se gândească și să găsească rezolvări care mai de care mai creative.

Pe piață există o gamă largă de mașinuțe și seturi de trenulețe cu șine cu mii și mii de piese. Sigur că jocurile complexe ajug foarte scumpe însă există și produse pentru orice buget și orice vârstă.

Cel mai important când alegem astfel de jucării este să ne asigurăm că sunt potrivite pentru vârsta copilului și că nu prezintă piese care îi pot răni pe cei mici. Mașinile și trenulețe de lemn sunt probabil cele mai căutate de către adulți în special deoarece sunt destul de sigure, și accesibile ca preț.

Lightning McQueen sau mașinuțele Hot Wheels? Thomas sau Troy?

Hot Wheels sunt probabil cele mai căutate mașinuțe după cele din Cars iar Thomas cea mai îndrăgită locomotivă, însă fiecare copilaș are feblețea lui.

Mașinile de colecție care imită modelele originale sunt preferate și de către adulții care adoră să le păstreze ca și decor. Mulți investesc o avere în astfel de piese în ediție limitată, iar ca idee, ele pot fi idei de cadou pentru cei care le adoră.