Jucării Montessori

Afișez toate cele 10 rezultate

Afișez toate cele 10 rezultate

Jucării de tip Montessori
Printre cele mai adorate tipuri de jucării sunt cele tip Montessori.

Ca și concept, Montessori este de fapt un stil de viață mai degrabă care poate ajuta foarte mult la dezvoltarea copiilor însă trebuie abordată încă de la începutul călătoriei de învățare. Cea care a pus bazele sistemului a fost Maria Montessori, medic și pedagog din Italia.

Prin experimentare, explorare și  învățare continuă, copii își descoperă abilitățile, își descoperă limitele reușind să treacă peste unele, adică evoluează în mod natural, și nu forțați de către profesori sau familie.

Când vorbim de jucării Montessori, automat ne gândim la mici obiecte din lemn, frumos colorate care reușesc să creeze o experiență senzorială complex ducând astfel de multe descoperiri care mai de acre mai interesante.

Există o gamă largă de jucării Montessori potrivite pentru toate vârstele, astfel încât să reușeacă toți să descopere, să experimenteze astfel încât dezvolatarea să vină natural de la ei, etapă cu etapă.
Montessori – învață singur
Pe ideea de ajută-mă să fac singur, practice părinții sau educatorii le oferă copiilor mijloacele și oportunitășile de a descoperii și de a învăța singuri. Practic ei devin autonomi, însușire care îi va ajuta și mult mai târziu în viață. Dacă de mici învață că singuri pot reuși, ei capătă acel imbold de a încerca, își canalizează ambiția și primesc o reasigurare a faptului că ei pot și singuri.

Jucăriile Montesori pentru cei mici sunt făcute din material natural, colorate cu vopsele pe bază de apă, fără substanțe toxice sau materiale periculoase.
Cum sunt jucăriile Montessori
La bază, jucăriile Montessori sunt simple și cu posibilități destul de limitate. Nu găsim jucării multifuncționale, ci unele gândite pentru a pune la contribuție imaginația copiilor. Acest tip de jucării le provoacă mintea să scornească mai multe variante de a se juca, de a concepe jocuri și jucării noi.

Îi  învață să nu se plictisească singuri, să găsească interesantul în banal. Toate jucăriile sunt correlate cu lucruri din viața reală, a adulților. Fiecare aptitudine dobândită după joaca cu jucăriile de lemn, se poate aplica în viața de zi cu zi.

Pentru o bună dezvoltare și învățare, jucăriile de lemn simpliste, de tip Montessori sunt cele mai potrivite pentru toate vârstele.