Afișez 1 - 60 din 593 de rezultate

Afișez 1 - 60 din 593 de rezultate

Pentru o dezvoltare armonioasă a copilului, este foarte important să încercăm să îl ţinem pe cel mic cât mai mult departe de diverse gadgeturi. Iar cea mai bună modalitate este ca cel mic să facă cât mai multă mişcare în aer liber. Şi ce poate fi mai distractiv pentru un copil decât o trotinetă, o bicicletă sau nişte role?

Astăzi vom vorbi despre trotinete şi cum să faci cea mai bună alegere pentru micuţul tău în cazul în care nu ştii exact cum să alegi o trotinetă.

De ce să alegi o trotinetă?
O trotinetă copii este esenţială pentru a îl ajuta pe copil să descopere lumea, să facă mişcare în aer liber şi să îţi dezvolte abilităţile locomotorii.
Cum alegi cea mai bună trotineta

O trotinetă copii este cel mai simplu vehicul care îi poate ajuta pe cei mici să îşi dezvolte abilităţile în aer liber. Există o mulţime de modele de trotinete pe piaţă, însă trebuie să ştii cum să alegi una de calitate.

Ţine cont de următoarele criterii:

Vârsta copilului
Înălţimea şi greutatea copilului
Manevrabilitatea trotinetei
Calitatea materialelor şi componentelor
Elementele de siguranţă
Preţul şi calitatea trotinetei

Vârsta copilului

Pentru copii cu vârsta între 1 şi 3 ani sunt recomandate trotinete cu 3 sau 4 roţi pentru o mai bună stabilitate şi pentru un plus de siguranţă.
Pentru copii cu vârsta între 3 şi 5 ani poţi opta pentru o trotinetă cu 2 roţi, însă ţine cont de cât de bine se descurcă copilul.
Pentru copii care au peste 5 ani, o trotinetă cu 2 roţi, cu ghidon reglabil pe înălţime şi cu platforma puţin mai îngustă este cea mai bună alegere. Însă ţine cont dacă cel mic nu are niciun fel de experienţă, pentru că atunci trebuie să alegi o trotinetă cu platformă mai lată.
Pentru adolescenţi poţi merge pe variante de trotinete mai performante şi mai tehnice, cu platforma îngustă. Poţi alege trotinete electrice – foarte populare în rândul adolescenţilor.

De menţionat: pentru copii mai mici poţi alege cu încredere o trotinetă multifuncţională prevăzută cu diverse accesorii, pe care le poţi detaşa sau adăugă în funcţie de vârsta copilului.
Înălţimea şi greutatea copilului
Cel mai bine este să alegi trotinete cu ghidonul ajustabil. De asemenea, chiar dacă vârstă este un criteriu important, fiecare copil se dezvoltă altfel, aşadar ţine cont şi de greutate atunci când alegi o trotinetă.
Totinete copii 2 ani
Cel mai des secaută trotinetele pentru copii 2 ani deoarece e vârtsa la care aceștia încep să prindă curaj săîncerce. Majoritatea trotinetelor pentru copii de 2 ani au trei roți în față și șezut ajustabil și detașabil pentru a le facilita echilibrul. Se pot seta pentru înălțimea necesară, iar șezutul se poate demonta foarte ușor.
Manevrabilitatea
În ceea ce priveşte manevrabilitatea trotinetei poţi opta pentru trotinete cu sistem de virare pe ghidon sau în funcţie de greutate. De asemenea, optează pentru o trotinetă pliabilak, care este mai uşor de cărat.
Calitatea materialelor şi elemente de siguranţă
Pentru a alege o trotineta bună, trebuie să eviţi plasticul şi să optezi pentru o trotineta copii realizată dintr-un material solid, foarte rezistent. Ţine cont şi de faptul că rotile trebuie să fie din materiale de calitate pentru a rezista bine în timp.

Platforma trotinetei este recomandat să fie antiderapanta pentru a elimina riscul de alunecare şi accidente.

În ceea ce priveşte elementele de siguranţă: casca, genunchierele, cotierele sunt esenţiale pentru cel mic.
Preţul trotinetei
Preţul trotinetei este intotdeuna influenţat de calitatea materialelor si de dotările acesteia, precum şi de vârsta copilului.

O trotinetă foarte ieftină poate fi realizată din materiale slab calitative, punându-l în pericol pe cel mic. Asasar, pune intotodeuna siguranţa copilului pe primul loc! Nu uita nici de echipament. Îmbrăcămintea comodă este de preferat. Treninguri în loc de blugi și pantofi sportîn locul ghetelor sau a șlapilor vara.
În colecţia noastră vei găsi mai multe modele de trotinete pentru toate vârstele. Ia în considerare aspectele menţionate mai sus şi cu siguranţă vei face o alegere potrivită!