Bucătării copii

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Dacă căutăm bucătărie copii vom da de foarte multe modele confecționate din materiale la fel de diverse ca și prețurile unei astfel de jucării.

O bucătărie copii de lemn poate fi la fel de interesantă atât pentru o fetiță cât și pentru un băiețel datorită multiplelor variante de joc în funcție de imaginația fiecăruia.
Cum stimulează jocul cu bucătăria de lemn dezvoltarea copilului
Bucătăriile de lemn pentru copii sunt adorate încă de la vârste extrem de fragede, pe când abia încep să stea în picioare sau să facă primii pași. Jucăriile de rol precum astfel de bucătprii reușesc să stimuleze motricitatea fină și grosieră, coordonarea dar și imaginație.

Dacă ne gândim la felul în care copii învață prin joacă, imitând exact ceea ce fac adulții, în cazul jocului cu o bucătărie copii se întâmplă același lucru. De la mânuitul tacâmurile, la practiarea tăiatului fructelor și a legumelor din lemn, la punerea în cuptor a tăvii cu mâncare sau la întoarcerea clătitelor, toate acestea contribuie la o bună dezvoltare motrică.
Bucătărie copii – de plastic ieftină sau de lemn?
O bucătărie de lemn calitativă, cu mai multe elemente precum plita cu sunete, cuptor cu lumini, sertare care se deschid sau butoane funcționale, ajunge să fie destul de scumpă. Sigur că există și bucătării pentru copii ieftin, dar de multe ori sunt confecționate din plastic. Pe lângă faptul că nu arată la fel de realist ca și cele din lemn, cel mai probabil că nici nu sunt la fel de durabile. Dacă știți că cei mici nu sunt foarte finuți când vine vorba de manevrarea jucăriilor atunci trebuie să luați și acest lucru  în calcul când vă gândiți la bugetul alocat. Fie investiți într-o bucătărie din lemn care este mult mai rezistentă, fie mergeți pe ceva mai ieftin din plastic în ideea în care nu o să vă pară rău dacă va fi ditrusă repede.

Cel mai distractiv este când se joacă mai mulți copii care interacționează între ei, preparând mâncarea în echipă. Astfel de jocuri de colaborare și implicare trebuiesc încurajate deoarece îi învață să lase de la ei, să împartă și să se coordoneze între ei.

Dacă vă gândiți la o idee de cadou, o astfel de jucărie de rol ar putea să fie o variantă foarte bună alături de o căsuță pentru copii, sau un fotoliu bebe desigur, dacă și bugetul vă permite.