Ascuțitoare

Afișez toate cele 20 de rezultate

Afișez toate cele 20 de rezultate

Ascuțitoare pentru creioane
Nu există copil care să nu se fi bucurat de ascuțirea creioanelor. De la ascuțitoarele simple, micuțe sau cele mari cu recipient de colectare, toate își găsesc un loc special în penar sau ghiozdan.

Alegerea ascuțitoarelor trebuie făcută cu grijă deoarece criteriile nu sunt doar din punct de vedere estetic. Părinții trebuie să fie foarte precauți atunci când aleg produsele pentru copii deoarece cei mici nu sunt mereu foarte atenți și nu își dau seama de posibilele opțiuni de accidentare.

Pentru copilașii mai mici cele mai indicate sunt ascuțitoarele mai mari cu recipient de colactare, unde lama de ascuțire este greu accesibilă. Elevii mai mari pot folosi orice fel de ascuțitoare odată ce înțeleg că trebuie să fie precauți în utilizarea lor.
Ascuțitoare electrică
Acum la mare căutare sunt ascuțitoarele electrice care în ciuda faptului că acțiunea de ascuțire nu este una foarte grea, au prins foarte bine pe piață.

Ascuțitoarele se mai diferențiază și în funcție de dimensiunea creioanelor colorate care se doresc a fi ascuțite. Există multe ascuțitoare cu două găuri pentru a servi amândurora, evitându-se astfel cumpărarea a două ascuțitori pentru două mărimi de creioane.

Prețul unei ascuțitoare nu este unul ridicat, însă există și excepții. Pentru studenții sau chiar adulții care folosesc des creioane, precum artiștii sau poate chiar și arhitecții, există ascuțitoare profesionale atât manual cât și electrice. Nimeni nu s-ar fi gândit poate la o ascuțitoare ca fiind o idée bună de cadou, dar poate fi .