Pătuțuri Montessori

Afișez toate cele 3 rezultate

Afișez toate cele 3 rezultate


De ce să alegem un pat Montessori
Devenite foarte celebre în ultima vreme, pătuțurile Montessori sunt dorite chiar și de către cei care nu aplică această metodă în educația copilului. Ele sunt extrem de simpatice și iubite de către mici datorită formei de căsuțe.
Conceptul de la care a pornit patul Montessori
Conceptul și ideea acestui tip de pat Montessori gravitează în jurul faptului că cel mic trebuie să se simtă stăpân pe situație și să aibă libertate în mișcare. Pătuțurile sunt făcute fără somieră, salteaua stând direct pe podea, iar cadrul din jur fiind destul de mic pentru ca copilașii să se poată mișca în voie singuri. Acestea au formă de căuță și de multe ori părinții aleg să le prindă bucăți de tulle și diverse lumini, însă majoritate le preferă simple, în nuanțe natur sau albe.
Cum ajută un pat Montessori la dezvoltarea copilului
Chiar dacă sună banal, un astfel de pat îi poate oferi copilașului ideea de autonomie, de încredere în sine și promovează curiozitatea în același timp. Dacă primește libertatea de mișcare și de alegere, atunci va avea curaj să își lase imaginație să zburde liber, să învețe lucruri nou prin diverse lucruri pe care le încearcă. Dacă se simte mereu controlat și îngrădit nu va mai avea curajul de a se aventura către orice fel de învățare. Au putere de decizie, iar pentru ei sentimentul că au independența de a decide fără să aibă nevoie de un alt ajutor, este extrem de importantă în dezvoltare. Mai târziu înțeleg ideea că ei nu le știu pe toate, dar pot învăța, că au încredere în forțele proprii și pot lua decizia de a încerca ceva fără a fi nevoie de altcineva să le confirme că e bine ce fac. La fel și cu accesul la organizatoarele de jucării pentru a putea să și ia și să pună la loc jucăriile. La fel de mult ajută și jucăriile Montessori. Forma simpatică de căsuță creează o atmosferă de basm mai ales seara la vreme de povești, Printre cele mai interesante titluri se numără și Războiul care mi-a salvat viața pentru copiii mai mari sau cărțile Usborne pentru cei mici.

Patul Montessori pare a fi o simplă piesă de mobilier, dar au un concept foarte complex în spatele lor și chiar ajută la o bună dezvoltare a copiilor. Un pat Montessori nu este ieftin, însă merită investiție dacă vă gândiți la dezvoltarea copilașului.