Fidget Spinner România – Jucăria momentului
Probabil puțini știu că de fapt un fidget spinner a fost inițial inventat ca și jucărie anti stress recomandată copiilor cu ADHD.
Ce este un fidget spinner și cum funcționează
Fidget spinnerul este o jucărie mică și colorată care seamănă cu o elice. Caracteristica principală a jucăriei este că se poate învârti foarte repede datorită rulmenților pe baza cărora funcționează. Poate fi confecționat din aluminiu, alamă, plastic sau titani și poate fi simplu sau cu luminii. Pe piață există o gamă largă de modele la prețuri diferite.
Nu este foarte cert cine l-a inventat, însă știm exact că din 2017 a devenit o jucărie foarte populară. Este probabil ca Scott McCoskery să-l fi inventat în 2014 în intenția de a-și ține sub control ticurile nervoase care deveneau foarte deranjante mai ales în timpul ședințelor.
La ce ajută fidget spinner-ul
Acesta nu este doar o jucărie pentru copii ci și un gadget pentru adulți. Acesta ajută la creșterea puterii de concentrare, de atenție și poate rezolva mici ticuri precum rosul unghiilor sau bătutul cu piciorul de podea. Mulți aleg fidget spinnerul pentru a-și eficientiza munca la birou deoarece este foarte mic și eficient în același timp. O jucărie senzorială ca și pop it bubble care imită experiența spargerii bulelor din foliile de plastic.
Cât costă un fidget spinner
Prețul nu este unul foarte ridicat însă diferă de la brand la brand, la materialul din care este făcut și ce alte caracteristici are. De la 6-8 lei până la 50-100 lei puteți să găsiți modele variate pentru orice buget.
Fiind o jucărie atât de populară, a generat și multe joculețe sau provocării pe lângă. Copii adoră să se întreacă în competiții cu acest fidget spinner. La fel ca și Kendama, jocurile țin mult de îndemânarea jucătorilor.
După fidget spinner, a apărut și fidget cube-ul care este ceva mai complex ănsă servește aceluiași scop, de a trata stările de anxietate, și evident de a distrage individul de la plictiseala de zi cu zi.
Atenție
Un fidget spinner nu este indicat pentru copii sub 7 ani. Fiind destul de mic, poate fi interesant de băgat în gură, însă aceasta nu este singura problemă. Copii trebuiesc supravegheați cât timp se joacă cu un astfel de gadget, cel puțin până înțeleg adevăratul pericol.