Lego și Lego Duplo

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

LEGO si LEGO Duplo pentru distracția tuturor
LEGO este cu siguranță unul dintre cele mai iconice branduri de jucării  care au pus amprenta pe copilăria multor generații de-a lungul timpului.

Grupul danez cu sediul in Billund a găsit un mod distractiv de a stimula imaginația copiilor și chiar și a adulților reușind să și crească o afacere de succes.

De la un atelier de tâmplărie deschis în 1926, Ole Kirk a ajuns să facă jucării și căsuțe deoarece iubea să testeze proiecte la scară mică înainte să le creeze pentru clienții săi. De aici a și pornit idea seturilor de construit LEGO și LEGO duplo pe care le știm noi azi.
Ce înseamnă LEGO?
LEGO înseamnă „joacă bine”  adică „leg godt” în daneză. Un nume scurt, ușor de scris și de reținut în orice limbă.

Datorită popularității de care se bucură jucăriile LEGO, acestea sunt împărțite în multe categorii și teme Lego City”, „Lego Creator”, „Lego Racers”, „Lego Ninjago”, „Lego Chima„,„Lego Movie„, „Lego Friends„, „Lego Star Wars[3]

Seria LEGO Duplo este special concepută pentru cei mici de  la +1an și este ușor de diferențiat datorită mărimii mult mai mari a cărămizilor din plastic. În 1969 au apărut prima dată seturile Duplo, numele lor fiind luat din limba latină „duplus” care înseamnă dublu. Practică o cărămidă LEGO Duplo este dublu de lată, dublu de lungă și duplo de groasă față de una din celebrul LEGO clasic. Puțini știu de fapt că aceste seturi sunt compatibile, iar copiii pot face ușor tranziție de la seturile LEGO Duplo la LEGO clasic jucându-se cu ambele în același timp.
Cât costă un set LEGO?
Seturile de colecție LEGO nu sunt fascinante doar pentru copii, ci și pentru adulți, mai ales bărbați. Există seturi de construit foarte complexe care necesită mult timp, îndemânare și imaginație pentru a putea fi realizate exact ca și în prospect.

De la 20-30 lei la peste 1000 lei, LEGO reușește să se adreze tuturor categoriilor de clienți fiind accesibil pe măsura dorințelor lor.

Prețurile nu sunt deloc neglijabile, însă multiplele variante în care pot fi folosite, construite, oferă distracție pentru foarte mult timp. Variante nesfârșite de distracție pentru întreaga familie. Dacă nu vă plac jocurile LEGO puteți să vă orientați către alte jocuri de societate.