Păpuși și bebeluși

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Atunci când ne gândim la fetiţe ne gândim automat că cea mai potrivită jucărie pentru ele este o păpuşă. Adevărat! Însă atunci când alegi anumite păpuşi pentru fetiţa ta trebuie să ai în vedere câteva aspecte, pentru că prin diverse jocuri cu păpuşi fetitele nu doar se dezvoltă, ci îşi formează diverse deprinderi sociale.
Alegerea unor păpuşi în funcţie de vârstă

Până la vârsta de 1 an este esenţial să optezi pentru păpuşi din materiale moi, de calitate înaltă. De asemenea, ştim că atunci când sunt mici copiii caută contactul vizual, aşadar papusa poate fi expresiva, poate avea ochii mari şi buzele zâmbitoare. Păpuşa nu trebuie să conţină piese mici, năsturei pentru ca micuţa sa nu se rănească în timp ce se joacă cu ea.
De la 1 an la 3 ani fetiţele încep să aiaba o păpuşă preferată şi încep să le placă hăinuţele pentru păpuşi. Aşa că cel mai bine este să alegi păpuşi cu mai multe rânduri de haine, pe care micuţa să reuşească să le schimbe singurică . Evită hainele de păpuşi cu detalii suplimentare precum nasturi sau fermoare.
De la 3 la 4 ani fetiţele încep să imite comportamentul mamelor, aşadar cel mai bine este că acum să alegi bebelusi de jucarie. Astfel, fetita va putea îngriji bebeluşul, îi va da de mâncare, îi va schimba hainele, îi va spune poveşti. Optează pentru bebeluşi de jucărie care imită acţiunile unui nou născut: plânge, bea, mănâncă şi doarme. De asemenea, poţi opta pentru accesorii suplimentare pentru papusa-bebelus, precum un cărucior sau biberoane. Fii atentă şi la dimensiunile bebeluşului de jucărie, că acesta să imite dimensiunile reale ale unui nou născut, însă să nu fie prea mare sau prea mic. De asemenea, e important să fie comod şi să conţină materiale de calitate.
De la 5 la 7 ani  fetiţa deja este mare şi păpuşile devin prietene pentru ea şi aspectul păpuşilor devine mai important. Pentru cele mici este important ca păpuşa să pară că desprinsă din poveştile cu prinţese. Alege păpuşi cu păr lung, cum este păpuşă Barbie, cu garderoba, eventual o căsuţă de păpuşi.

Este destul de greu pentru un părinte să alega păpuşile perfecte, având în vedere diversitatea de produse de pe piaţă. Asigură-te că ai de fiecare dată în vedere calitatea produselor şi siguranţa fetiţei tale!