Vopsea textilă
Cei mici iubesc să se joace cu culori, însă și mai multă plăcere le face să vadă cum ies proiecte minunate din mânuțele lor.
Vopsirea tricourilor cu diverse modele gîndite și executate chair de ei este o activitate care le face plăcere atât celor micuți cât și celor mai mari. Fetele îndeosebi sunt fascinate de modă, iar culorile textile le poate da un imbold în a-și pune la încercare imaginația și îndemânarea nu doar în proeictele de lucru manual.
Vopsea textilă este de foarte multe tipuri
În funcție de materialului pe care este folosită, vopseaua textilă poate fi pentru bumbac, poliester sau mătase. După modul de aplicare și consistență există vopsea textilă spray, lichidă, tip carioca, gel sau chiar pigmenți tip pudră.
După felul în care arată când se usucă, vopselele pot fi mate, lucioase, metalizate, perlate sau chiar floureșcente.
Cu vopsea textilă se pot obșine desene tip acuarelă, desene perfect delimitate chiar de șabloane, sau pot fi făcute ăn relief. Unele vopsele textile se și umflă dacă după usare se pune o batistă peste desen și se aplică căldură cu aburi de la fierul de călcat.
Cum se aplică vopseaua textilă
Vopseaua se poate aplica fie cu pensula sau chiar și cu un burete peste un șablon. Aceasta se usucă la aer fără a fi nevoie să se intervină asupra ei. După uscare, majoritatea necesită fixare cu fierul de călcat, dar nu direct, ci peste o batistă. După 72 de ore se poate spăla fără grijă. În general se recomandă spălarea manuală pentru a păstra desenul pentru cât mai mult timp.
Există multe opțiuni când vine vorba de înfrumusețarea pieselor vestimentare iar acest mediu este ușor de folosit chiar și de către cei mici. Să dea frâu liber imaginației pentru a crea adevărate opere de artă purtabile