Afișez toate cele 34 de rezultate

Afișez toate cele 34 de rezultate

-12%
-12%

A înalţa un zmeu este o activitate super distractivă pentru orice copil. În plus, atunci când afară este frumos şi adie puţin vântul, nu poate fi nimic mai plăcut pentru un copil decât să înalţe un zmeu.

Cum alegi un zmeu perfect
Pe piaţa există mai multe variante de zmeie, care mai de care mai frumoase şi mai atractive pentru copii. Asta înseamnă că poţi alege un zmeu simplu, cu personajele preferate din desene ale copilului, sub diverse forme, precum: fluturi, răţuşte, dragoni – care cu siguranţă vor face orice copil să spună WOW.

De asemenea, majoritatea zmeielor sunt foarte colorate, însă există şi modele în nuanţe mai pale sau închise. Fiind vorba de o jucărie zburătoare pentru copii, îţi recomandăm culori aprinse.
Când este cel mai bine să înalţi un zmeu
Condiţiile meteo pot asigura succesul unei zile în care vrei să înalţi un zmeu.

Desigur, dacă afară nu adie deloc vântul, nu este o zi potrivită pentru o asemenea activitate. În schimb, o briză uşoară şi caldă este momentul perfect pentru a înalta zmeul.

Trebuie intotodeauna evitate zilele ploioase şi furtunile.
Ce zmeu să alegi în funcţie de vârsta copilului

Monofil – de la 3 ani
Evolutiv – de la 7 ani
Pilotabil – de la 12 ani

Un zmeu monofil este acela care se găseşte într-o multitudine de forme: de animale, personaje din desene sau din poveşti. Acest zmeu se utilizează cu o sfoară scurtă de cel mult 2m, în special atunci când vântul are mai puţin de 10km/h. Poate fi folosit cu succes într-un parc fără prea mulţi copaci. 🙂

Zmeul evolutiv, este ideal atât pentru copii de la 3 ani în sus, pentru că poate fi monofil, însă şi de la 7 ani în sus, pentru că poate fi pilotabil, adică cu 2 sfori. Şi de ce nu, poate fi folosit de întreaga familie.

Zmeul pilotabil, după cum am spus mai sus prezintă 2 sfori şi are de obicei forma unui triunghi. Acesta dispune de mânere sau chingi. Este ideal pentru copii mai mari, deoarece necesită mai mult control şi precizie.
Fă-ţi copilul bucuros atunci când mergeţi în parc şi lasă-l să zburde cu un zmeu. Dacă totuşi, zmeul nu face parte din categoria jucăriilor pe care le-ai alege pentru micuţul tău, atunci cu siguranţă nişte role sau o bicicletă îl vor îndemna pe copil la mişcare.