Skateboard-uri

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Ce este un skateboard şi cum a apărut

Pe scurt, un skateboard este o platformă de lemn pe 4 roţi.

Skateboardingul a apărut în 1950 în California, când câţiva surferi au considerat că ar fi foarte amuzant să practice surf pe stradă. Astfel, şi-au pus cap la cap ideile şi au construit un skateboard. Abia în anul 1963 skateboardingul a devenit foarte cunoscut şi au început deja să apară diverse competiţii.
Ce este un longboard şi cum a apărut

Un longboard este o variantă mai lungă a skateboard-ului şi prinde o viteză mai mare decât acesta. Deşi la noi în ţara modelele de longboard au apărut relativ recent, în Statele Unite, acesta a apărut undeva în jurul anilor 1940, fiind totuşi disponibil pe piaţa 20 de ani mai târziu.
Longboard sau Skateboard?
Dacă simţi nevoia practicării unui sport mai underground şi vrei să simţi adrenalina la cote maxime, ambele variante sunt ideale, însă fiecare din ele are plusurile şi minusurile sale.

În ceea ce priveşte modul de constructie, un skateboard este mai rotunjit şi curbat la capete, în timp ce un longboard prezintă două benzi în locul curbaturii care ajută la stabilitate.
Referitor la mărime, un skateboard este mai scurt şi subţire decât longboard-ul, reprezentând o variant ideală pentru începători.
Un alt aspect de luat în considerare, este legat de trucuri. Dacă vrei să practici un asemenea sport doar în ideea de a învăţat diverse trucuri, atunci nu alege longboarduri, ci îndreaptă-ţi atenţia către scheibord.
În ceea ce priveşte siguranţa, ambele implica anumite riscuri. Cel mai bine este să fii precaut, indiferent de alegerea pe care o faci.

Deşi la prima vedere arata similar, există diferenţe între skateboard şi longboard. Gândeşte-te foarte bine cum vrei să le foloseşti şi abia apoi alege. În colecţia noastră vei găsi o mulţime de modele pe toate gusturile. Dacă îţi este frică, totuşi să foloseşti un skateboard, alege variant clasică şi optează pentru o trotinetă.