Scaune auto copii

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Când vine vorba de o discuție pe tema scaun auto copii toată situație devine o mare dezbatere fără concluzie certă.
Tipuri de scaun auto copii
Scaunele auto sunt de mai multe feluri. Se clasifică după vârstă sau kilograme și tipul de fixare.

Când o familie alege scaunul de mașină pentru copilaș, mereu trebuie să ia în considerare mai multe aspecte începînd cu vârsta copilașului. E recomandat ca până la vârsta de 4 ani copilul să fie pus cu spatele la sensul de mers din motive de siguranță.

Bebelușii mici stau de cele mai multe ori în scoică. Fie că este vorba de o scoică auto sau una din setul unui cărucior 3 în 1, aceasta este mai mereu prima opțiune.

Există și scaun auto copii potrivit pentru bebeluși mici, majoritatea având un insert moale care face scaunul mai confortabil pentru cel mic.

Pentru siguranșă este indicat să se consulte lista scaunelor testate în sistemul ADAC și în funcție de aceasta să se facă alegerea. Trebuie menționate că nu toate scaunele auto de pe piață sunt testate, însă alegerea unuia deja testa și care a primit scor bun  este probabil cea mai bună opțiune.
Scor ADAC scaune auto copii
0,5 – 1,5: foarte bun

1,6-2,5: bun

2,6 – 3,5: satisfăcător

3.6 – 4.5: suficient

4.6 – 5.5: nerecomandat

De reținut este faptul că nu neapărat scaunele scumpe vor avea și un scor bun, din acest motiv nu trebuie să vă descurajați. Există și scaune mai ieftine care au scor foarte bun. Este bine să vă ghidați în jurul brandurilor deja renumite care produc scaune auto testate și premiate precum eSafeBritax-RomerCybex, Doona, Graco, Maxi-Cosi sau Recaro.

Scaunele practie dar mai scumpe sunt cele cu rotație 360 grade. Sunt perfecte pentru momentele când trebuie introdus sau scos copilașul din mașină. Însă nu toate primesc scoruri bune din pricina sistemlui de rotire.
Siteme de prindere scaune auto copii
După sistemul de prindere, scaunele auto se împart în două categorii. Cele cu prindere Isofix și cele cu prindere prin centurile de siguranță ale mașinii. Mulți ani la rând sistemul isofix a fost considerat cel mai potrivit, însă sistemele noi par să fie foarte sigure chiar și cu prinderea în centuri.

După alegerea scaunului potrivit, cel mai important aspect ar fi montarea corectă. Fără o montare corectă degeaba ați cumpărat cel mai bun și mai frumos scaun auto.