Mingi de fotbal

Afișez toate cele 28 de rezultate

Afișez toate cele 28 de rezultate

Mingi de fotbal – cum alegi dimensiunea? 
Spre deosebire de alte tipuri de mingi, cele de fotbal au mărimi asociate anumitor circumferințe măsurate în centimetri.  

 

Mărimea 1 cu circumferință de 18-22 cm 

Aceasta este o mini-minge de fotbal și se folosește pentru agrement sau antrenamente pentru dezvoltarea tacticilor de joc.
 

Mărimea 2 cu circumferință de 25-50 cm 

Acest tip de minge este recomandat grupelor de vârstă sub 5 ani. Acestea sunt folosite de cele mai multe ori pentru dezvoltarea jocului de picioare. 

 

Mărimea 3 cu circumferință de 57-60 cm  

Este una dintre cele mai mici dimensiuni și este folosită de grupele de vârstă sub 8 ani în timpul partidelor de fotbal.  

 

Mărimea 4 cu circumferința de 63 – 66 cm  

Această dimensiune de minge se folosește în cadrul antrenamentelor pentru jucătorii adulți la grupele de vârstă 8-12 ani. 

 

Mărimea 5 cu circumferință de 68 – 70 cm 

Aceaste este cea mai mare mărime pentru mingi de fotbal oficiale. Astfel, se folosește pentru toate tipurile de meciuri la grupele de vârstă 12+ ani și meciuri la nivel profesionist. 

 
Mingi de fotbal – utilizare 
Dacă alegi să joci fotbal pe gazon artificial, se recomandă o minge mai rezistentă, cu înveliș exterior. Astfel, aceasta va asigura o durată mai mare de viață. 

În schimb, dacă joci în sală, se recomandă o minge de dimensiuni mici – nr. 2 sau nr. 3. Iar pentru plajă, ai nevoie de o minge ușoară, din latex 

 

Menține-te în formă și apelează la skateboard-uri sau hoverboard-uri pentru echilibru.