Mingi de baschet

Afișez toate cele 24 de rezultate

Afișez toate cele 24 de rezultate

Mingi de baschet – cum alegi dimensiunea? 
Mărimea de minge de baschet pentru bărbați este 7, iar greutatea variază între 567 și 624 de grame. Diametrul său este cuprins între 23, 8 și 24, 8 cm.  

În ceea ce privește mingile pentru femei, mărimea recomandată este 6.

Există și mingi de baschet special create pentru copii, acestea au mărimi de la 1 la 5. Pentru vârsta de 3 ani, este recomandată alegerea unei mingi de mărimea 1. 

Pentru copiii cu vârste între 4 și 6 ani, se recomandă mărimea 3 de minge. Pe de altă parte, copiii între 7 și 12 ani au nevoie de o minge de mărimea 5. 

Dacă mingea se adresează unei adolescente cu vârsta peste 12 ani, este recomandată mărimea 6. Iar pentru băieții mai mari de 12 ani, mărimea 7 este cea potrivită. 

 
Mingi de baschet – întreținere și utilizare 
Atunci când vine vorba despre mingi de baschet, acestea sunt confecționate din piele sintetică, piele naturală sau cauciuc. Materialele plastice tehnice se utilizează la mingile pentru exterior.  

Este important să alegi mingea în funcție de teren, astfel se pot produce accidente nedorite. Dacă se joacă baschet în aer liber, o minge din cauciuc este mult mai rezistentă. Dacă se joacă atât într-o sală de sport, cât și în aer liber, o minge din piele sintetică este potrivită pentru ricoșeu optim. 

 

Alege și alte moduri de a te bucura de aerul curat, trotinetele și zmeiele sunt la fel de distractive.