Activități pentru copiii de 2 ani – Idei de pus în practică

Descoperirea celor mai potrivite activități pentru un copil de 2 ani se poate dovedi o adevărată provocare, mai ales pentru noile mămici. Desigur, există o mulțime de forumuri sau grupuri de Facebook în care recomandările sunt nelimitate, însă trebuie să descoperi ce activități sunt cele mai potrivite pentru copilul tău, pentru a avea o dezvoltare armonioasă.

Tocmai de aceea am întocmit o listă cu topul celor mai potrivite activitati copii 2 ani

Top 5 activitati copii 2 ani

Jocuri cu jucăriile de lemn

Jucăriile de lemn sunt cele mai potrivite pentru micuți, deoarece sunt realizate din materiale naturale, ceea ce le face mai sigure pentru copii, sunt foarte ușor de întreținut și sunt educative, deoarece încurajează dezvoltarea motorie și creativitatea copiilor. Foarte populare în ultimul timp sunt jucăriile de lemn Montessori, foarte atractive datorită culorilor vii, dar și pentru că stimulează imaginația celor mici, oferindu-le o experiență senzorială și educativă.

Jocuri în timpul băiței de seară

Pentru unii copii, băița de seară nu este cel mai așteptat moment al zilei. Așa că de ce să nu faci din asta o activitate plăcută pe care cel mic să o îndrăgească? Poți folosi jucării de baie, poți pregăti o baie cu spumă de baie colorată, cum sunt cele de la Bath&Body Works, care va face tot acest ritual mult mai atractiv pentru copil.

Jocuri de rol

Jocurile de rol pot fi de mare ajutor pentru stimularea imaginației copiilor. La această vârstă copiii încep să descopere anumite lucruri, anumite activități care le fac plăcere. Spre exemplu, puteți folosi niște accesorii sau bucătării de jucărie și puteți să vă jucați de-a bucătarul și clientul. Sau de-a doctorul și asistentul. Posibilitățile sunt infinite. Trebuie doar să încercați cât mai multe pentru a vă da seama ce îi place cel mai mult copilului să facă.

Jocuri de-a pictorul

Știm cât de mult iubesc copiii să mâzgălească pe toate suprafețele la această vârstă, însă pentru a evita acest lucru, puteți să vă folosiți de un cearceaf alb mare sau de niște coli albe de hârtie pe care să le întindeți pe podea și pentru a-l lăsa pe cel mic să își dezlănțuie creativitatea. De asemenea, puteți folosi un șevalet. Puteți încerca chiar și cu picturi pe numere pentru a îl ajuta pe cel mic să își îmbunătățească concentrarea. Cel mai probabil nu va nimeri contururile picturii, însă este un bun început pentru copil.

Jocurile de construcție și jocurile cu cuburi

Jocurile de construit și cele cu cuburi îi pot ajuta pe copil să învețe prin joacă. Pot fi de bun augur, deoarece ajută la dezvoltarea creativității, a motricității fine, stimularea senzorială, învățarea asocierii între elemente și a formelor geometrice și dezvoltarea emoțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *