Activități cu jucării de rol și o rețetă super rapidă și delicioasă de făcut cu cei mici

Nu este nicio noutate faptul că cei mici adoră să ne imite de fiecare dată când facem ceva interesant. Din acest motiv este important să le dăm exemplu pozitive din care au ce învăța.

Fie că vorbim de activități de curățenie, citit, organizare sau chiar gătit, îi putem include cu succes și pe cei mici în toate acestea reușind să ne facem treaba prin casă și să îi ditrăm și pe ei într-un mod educativ.

Activități pentru copii – ce facem în casă

Cea mai simplă activitate de pus în practică este cea de citit. Este foarte simplu. Ne așezăm comod și începem s citim cartea preferată. Imediat, cei mici vor căuta cartea lor preferată și vor copia comportamentul. La început vor avea mai puțină răbdare, însă pe parcurs, vor fi tot mai atrași de această activitate.

Activități cu jucării de rol și o rețetă super rapidă și delicioasă de făcut cu cei mici

Secretul în a le păstra cât mai mult atenția constă în alegerea cărților care să fie pe placul lor. Cele mai apreciate cărticele pentru copii sunt cele cu animale, dacă se poate să fie chair și interactive. Cărțile 3D sau cele cu fereste sunt preferate de către copilașii curioși.

Activități cu jucării de rol și o rețetă super rapidă și delicioasă de făcut cu cei mici

Gătitul este o altă activitate super distractivă. Atât fetițele cât și băieții iubesc să se prefacă că gătesc. Sunt multe seturi din plastic și lemn care mai de care mai realiste potrivite pentru copilașii care doresc să devină mari bucătari. Bucătăriile din lemn sunt poate favoritele când vine vorba de un cadou de Paște sau Crăciun pentru copii.  O altă variantă ar fi seturile de gătit in minuatură, care chiar pot fi folosite în bucătărie. O rețetă simplă pe care o puteți face împreună cu cei mici.

Biluțe de griș cu mascarpone și zmeură

Activități cu jucării de rol și o rețetă super rapidă și delicioasă de făcut cu cei mici

Ingrediente necesare:

  • griș
  • lapte
  • mascarpone sau Philadelphia
  • zahăr sau miere (opțional)
  • nucă de cocos
  • zmeură proaspătă sau congelată

Faceți un griș cu lapte mai gros decât de obicei. Cu zahăr, cu miere sau chiar fără îndulcitori deloc, după preferința fiecăruia. Când s-a răcit puțin, adăugați mascarpone și amestecați bine. Totul e după gust și preferință. Puteți înlocui mascarpone cu brânza Philadelphia fără nicio problemă. Din mixtura obținută puteți face cu cei mici biluțele pe care apoi le veți da prin nucă de cocos rasă pentru a le face mai puțin lipicioase. Sunt delicioase mai ales dacă alegeți să băgați în fiecare biluță câte o zmeură. Varianta congelată este mai indicată deoarece se poate introduce mai ușor fără a strica forma. Sigur cei mici se vor bucura că au participat la „gătitul” mâncării, iar în plus, este o activitate senzorială foarte interesantă care ajută la dezvoltarea lor.

Și curățenia poate fi o activitate distractivă

Când vine vorba de curățenie, copilașii nu sunt foarte pasionați, însă dacă activitatea devine distractivă, se vor implica mai mult. Multe firme de electrocasnice fac și jucării identice cu aparatele părinților deoarece este știut faptul că cei mici doresc să aibă obiecte identice cu ale părinților. Un aspirator, o mătură, un mop, găleată sau spray de geamuri, toate se găsesc și în miniatură. Astfel vom putea să ne desfășurăm activitatea de curățenie fără griji. Cei mici vor copia exact ceea ce facem, sau poate chiar mai bine, vor participa activ în curățenia săptămânală.

Cu timpul vor deprinde acest gen de activități, iar când vor fi puțin mai mari, ne putem baza pe ei dacă le spunem să ne ajute , sau chiar vor avea inițiativă în a face ei. Nu există vârstă prea fragedă pentru a-i stimula să deprindă obiceiuri sănătoase de acest gen și să își asume mici  responsabilități  în jurul locuinței.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *