Cum ții copiii ocupați acasă? 4 idei de activități

Expresia de care părinții se tem cel mai mult vine în două cuvinte: „M-am plictisit”. Aceste cuvinte pot veni oricând, în orice loc, indiferent câte jucării au sau de cât timp petrec în fața ecranului. Însă părinții nu trebuie să se mai teamă atunci când vine vorba de cum ții copiii ocupați acasă.

În acest articol îți prezentăm o listă de cele mai educative activități pentru copii. Acestea sunt concepute pentru a-i determina pe copii să-și folosească creativitatea și imaginația. Mai mult, aceste activități sunt menite să-i dezvolte pe cei mici și să-și pună în practică anumite abilități precum potrivirea sau jocurile de memorie.

Dar, mai presus de toate, activitățile sunt concepute pentru a fi distractive, ceea ce înseamnă că cei mici vor fi foarte concentrați. Astfel, vor uita că au fost vreodată plictisiți.

Jocuri senzoriale

Când vine vorba de cum ții copiii ocupați acasă, aceasta este o opțiune grozavă pentru copiii de toate vârstele. În plus, poți fi flexibil în funcție de lucrurile pe care le ai deja acasă și, astfel, răspunzi intereselor copilului.

Pentru preșcolari, o idee grozavă este o cadă plină cu bile gumate senzoriale. De asemenea, acestea nu sunt toxice și nu sunt un pericol de sufocare. Adaugă câteva căni, pâlnii și linguri și relaxează-te în timp ce copiii scot, toarnă, măsoară, înclină și scotocesc prin cadă.

Pentru copiii mult mai micuți, poți folosi nisip kinetic. Pentru a-l face mult mai interesant, ascunde figurine cu animale și trimite-i într-o misiune de a le găsi pe toate.

Jocuri independente

Un punct de plecare excelent este o activitate cu un scop clar. Pentru preșcolari, jocurile precum cele de sortare, puzzle-uri sau artă și îndemânare funcționează foarte bine.  Acest tip de jocuri vor suda foarte bine  faptul că ei, de fapt, se pot juca singuri.

Puzzle-urile sunt pentru orice vârstă și perfecte atunci când vine vorba de cum ții copiii ocupați acasă. Cu cât copilul este mai mare, cu atât va fi mai capabil să-l completeze fără îndrumare sau ajutor. Mai mult, recomandăm puzzle-urile provocatoare, deoarece acestea au un raport calitate-preț mai bun pe termen lung.

Jocurile de inteligență pentru un singur jucător sunt o altă modalitate de a încuraja copiii să rezolve singuri lucrurile. Totuși, asigură-te că le arăți jocul, le explici procesul, regulile și cum să treacă prin fiecare nivel.

Artă și îndemânare

Arta, confecționarea, construirea și crearea sunt lucruri grozave pe care să le ai în buzunarul cu idei. Totuși, este bine să te gândești înainte și să planifici, deoarece lucrurile pot deveni dezordonate.

Playdough este întotdeauna un câștigător. Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție, poți adăuga figurine cu animale, pietre prețioase, role și unelte pentru a adăuga un plus experienței. Un alt lucru distractiv este să alegi o carte și să încerci activități care se potrivesc cu tema sau ilustrațiile din carte.

Două lucruri conexe care merg bine împreună sunt folosirea cretei afară și crearea desenelor. Poți desena curse cu obstacole, trasa conturul corpului, apoi cei mici își pot umple, decora și ilustra propriul corp. Uneori ei ajung ca fluturi sau animale, alteori cu părul mov și cizme de pirat. Există multă distracțiel, imaginație și timp petrecut în aer liber.

Lego

Lego este excelent pentru copiii care sunt acasă. Trebuie doar să descoperi tip de Lego le place și, apoi, se pot concentra pe asta. Dacă ești nou în ceea ce privește Lego, află ce le place copiilor tăi să facă deja și găsește o modalitate de a introduce Lego în activitățile lor.

Pentru cei mici, Duplo este primul pas și îți recomandăm să începi cu cărămizi simple și câteva animale sau accesorii.

Pentru copiii mai mari este întotdeauna bine să se concentreze pe o temă care le place. Totuși, pentru a-i menține implicați, sugerăm să le pui provocări în Lego.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *