Cum să alegi cel mai bun cărucior pentru gemeni

Apariţia unui copil într-o familie este o adevărat binecuvântare, însă atunci când apar doi copii minunea este înmiită. Totuşi, odată cu venirea celor doi copii în familie şi responsabilităţile se dublează, iar părinţii trebuie să facă faţă mai multor provocări, de la costuri mai ridicate până la timp şi energie investite. Alegerea unui carucior gemeni face parte din  cele mai importante decizii legate de nou născuţi. Din acest motiv majoritatea părinţilor cauta modele foarte practice, la preţuri avantajoase, cum sunt spre exemplu şi cărucioarele 2 în 1.

Însă înainte de a comanda un carucior gemeni, trebuie să ţii cont şi de câţiva factori, cum ar fi: preţul, accesoriile, rotile, dimensiunea.

Cum să alegi cel mai bun cărucior pentru gemeni

Iată care ar fi cei mai importanţi factori de care să ţii cont:

Dimensiunea şi greutatea unui carucior gemeni

Aceste criterii sunt foarte importante deoarece alese corect te pot ajuta la ghidaj, precum şi la portabilitatea caruciorului.

Iar având în vedere că de obicei cărucioarele pentru gemeni sunt destul de grele, este esenţial să optezi pentru modele mai uşoare, însă din materiale de calitate care să îţi uşureze deplasarea.

Roţile caruciorului

Există modele cu 6 roţi sau cu 8, însă acestea fac mai dificilă manevrabilitatea caruciorului.

Cel mai bine optezi pentru un carucior gemeni cu 4 roţi, deoarece este mult mai uşor de manevrat.

De asemenea diametrul roţilor trebuie să fie mai mare, deoarece face caruciorul mai uşor de ghidat.

Cel mai bun material pentru roti:

  • Spumă
  • Plastic
  • Cauciuc

Cauciucul sau plasticul sunt cele mai recomandate.

Ce tip de carucior gemeni să alegi

De cele mai multe ori, cărucioarele care au locuri unul lângă altul, adică cele duo sunt mai greu de transportat, însă sunt mai recomandate spre deosebire de cărucioarele în tandem, adică cele care au un loc situat unul în faţa celuilalt.

Oricum, avantajele cărucioarelor duo sunt multiple, deoarece copiii vor putea sta unul lângă celălalt, se pot juca şi comunica mai bine în timp ce părinţii îi pot supraveghea mai atent.

Totodată, cărucioarele în tandem au avantajul că au o lăţime mult mai mică şi sunt mai uşor de manevrat în spaţii înguste.

Elementele de siguranţă

Este esenţial ca modelul ales să aibă centuri de siguranţă, pentru că ştim cât de energici sunt copiii şi să aibă frâne bune, prompte care să poate fi acţionate cu un picior sau doar cu o mână.

Cel mai bine este să optezi pentru un carucior gemeni a cărui frână se activează automat în momentul în care l-ai scăpat din mână.

Vârsta de utilizare

Cărucioarele pentru gemeni sunt concepute diferit în funcţie de necesităţi.

Astfel, pentru copiii care au până în 6 luni caruciorul trebuie să poată fi lăsat pe orizontală, în timp ce pentru vârste mai mari este nevoie de poziţie în şezut, cu înălţime ajustabilă.

Accesoriile

Diverse accesorii, precum o geantă în care să poţi depozita scutecele sau biberoanele sau chiar pompa de san, un parasolar pentru a îi proteja pe micuţi de lumină solară puternică sau un coş pentru cumpărături sunt esenţiale, deoarece îţi vor uşura foarte mult viaţa. Aşadar, cauta modele care să aibă incluse asemenea accesorii.

Bugetul pentru un carucior gemeni

Desigur că bugetul este un factor de care trebuie să ţii cont, însă în primul rând importantă este siguranţa copiilor, însă şi confortul părinţilor care trebuie să plece la drum cu caruciorul.

Ca sume orientative, un carucior gemeni porneşte de la 500-600 lei, însă pentru un model cu adevărat calitativ, care dispune de mai multe accesorii, trebuie să pregăteşti un buget mai consistent.

 

Dacă vei lua în calcul toate aceste criterii, cu siguranţă vei reuşi să alegi cel mai bun carucior pentru gemeni, în care cei mici să se simtă confortabil, să fie în siguranţă şi să îţi uşureze şi ţie munca.

Aruncă o privire şi peste modelele noastre de cărucioare pentru gemeni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *