Batista bebelușului este de fapt un simpatic pentru aspiratorul nazal care ajută la eliminarea mucozităților apărute adesea în cazul răcelilor sau a virozelor.
De la ce vârstă se poate folosi batista bebelușului?
Un dispozitiv care ajută la eliminarea mucozităților este util chiar din primele zile ale vieții însă trebuie folosit doar la nevoie și cu mare grijă. Datorită faptului că cei mici învață să își sufle nasul abia în jurul vârstei de 2 ani, batista bebelușului este de mare ajutor.
Bebelușul poate avea stări de disconfort datorită faptului că nu poate respira foarte bine, iar din acest motiv trebuie ajutat în a putea elimina secrețiile nazale. Adesea se folosește și spray cu apă de mare sau dispozitive cu aerosoli pentru a facilita eliminarea acestora în cel mai surt timp.
Ce tipuri de batista bebelușului există?
Există mai multe tipuri de dispozitive care diferă destul de multă însă funcționalitatea este aceeeași. Cel mai simplu și mai ieftin este batista bebelușului care se folosește împreună cu aspiratoul casnic. Dezavantajul este practic sunetul pe care îl face aspiratorul în cazul în care bebelușul nu îl suportă prea bine.
Aspiratorul nazal electric este practic un aspirator de sine stătător care necesită doar baterii sau încărcare perioadică a acumulatorilor. Sunetul acestuia este mai puțin deranjant decât cel al aspiratorului casnic însă prețul este mult mai mare.
Un alt produs care nu produce sunete și este foarte eficient este un aspirator nazal manual. Acesta funcționează prin sucțiunea cu ajutorul gurii părintelui. Pentru unii părinți nu este foarte practic, însă este o variantă mai blândă pentru copilaș.
Cea mai banală formă a batistei bebelușului folosită de mulți dintre părinții generației trecute este practic o mică pompă nazală. Aceasta reușește să elimine destul de bine mucozitățile cu foarte puin efort și o investiție minimală.
Care variantă este mai utilă?
Aici părerile sunt împărțite fiindvorba maimult de o preferință personală a părintelui și a copilului în cauză. Probabil cel mai popular produs este cel care se conectează la aspiratorul casnic avândun preț mic și o eficiență mare.
Cât costă batista bebelușului
Prețurile diferă în funcție de complexitatea produsului. De la 10-15 lei pentru o pompiță simplă și până la 100-200 lei pentru aspiratoarele electrice. Investiția se face în funcție de buget însă aspiratorul nazal este la fel de important ca și un cărucior, o scoică sau un marsupiu pentru bebe.