Dixit

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Ce este Dixit și cui i se adresează?

Dixit este un joc de societate extrem de îndrăgit atât de copii, însă și de adulți. Acesta a fost lansat în 2008, iar doi ani mai târziu, a devenit jocul anului în Germania.

Face parte din categoria de jocuri educative și jocuri de petrecere. Pentru a putea juca e nevoie de minim 3 jucători, iar maximul este de 6 sau 12 (depinde de mărimea jocului).
Cine poate juca Dixit? Acesta se adresează copiilor cu vârsta minimă de 8 ani.

Cum se joacă Dixit?

În fiecare tură, unul dintre participanți este povestitorul. Acesta trebuie să aleagă o imagine, dintre cele 6 care se află în mâna sa, iar pe baza acesteia va spune un enunț. Acesta nu trebuie să dezvăluie celorlalți jucători imaginea pe care a ales-o.

Ceilalți jucători dețin și ei câte 6 cărți în mână. Dintre cele 6, ei trebuie să aleagă pe rând una singură. Cea care se potrivește cel mai bine cu propoziția spusă de povestitor. Odată aleasă, trebuie înmânată povestitorului, fără să o vadă și ceilalți participanți la joc.

Povestitorul va trebui să amestece toate cărțile primite, împreună cu cea aleasă de el la începutul jocului. Restul jucătorilor trebuie acum să ghicească care a fost cartea aleasă la început de el. Dacă nimeni nu ghicește povestitorul primește 0 puncte, iar restul jucătorilor câte două. Dacă ceilalți reușesc să ghicească, primesc câte 3 puncte, atât ei, cât și povestitorul. Participanții la joc pot aduna câte 1 punct pentru fiecare vot primit de poza lor, de la ceilalți.

Când se termină Dixit? Acest joc de cărți creativ, se termină când nu mai rămân cartonașe. Câștigător este cel care reușește să strângă cele mai multe puncte.

Ce conține un Dixit joc ?

Un Dixit joc conține:

  • Tabla de joc
  • 84 de cărți de joc
  • 36 de jetoane de vot
  • 6 iepuri pentru punctaj

Prețul unui joc Dixit este între 85 și 150 lei.

Dixit poate fi încadrat la jocuri de familie sau poate reprezenta alegerea ideală pentru o seară cu prietenii. Este un joc vesel și te ajută să-ți menții entuziasmul pe tot parcursul acestuia.