Când vine vorba de rechizite, caietele sunt mai mereu primele pe lista de cumpărături alături de instrumentele de scris.
Tipuri de caiete
Caietele sunt de mai multe tipuri. Caiet tip I, caiet tip II la care diferă liniatura, caiet dicatndo, caiete de desen, caiete de geografie sau muzică și deja cunoscutele caiete de matematică care nu lipsesc din ghiozdan.
Există caiete cu spirale sau cele clasice capsate sau lipite. De cele mai multe ori în primii ani de școală se evită folosirea celor spiralate în detrimentul versiunilor clasice. Mai apoi, liceeni și studenții putând să opteze pentru orice alt fel de caite, inclusiv cele studențești sau chiar maculatoare dacă le sunt mai la îndemână.
Cât costă un caiet
Fiind rechizite consumabile, prețul acestora nu este unul foarte ridicat însă contează destul de mult și calitatea hârtiei din care sunt făcute. Pe o hârtie de calitate se poate scrie mai ușor, iar culorile folosite pe un bloc de desen calitativ vor arăta mult mai bine. Prețurile variază între 0.70 lei pînă la 2-3 lei pentru cele simple.
Cum alegi un caiet
Pentru cei mici, caietele sunt niște obiecte mai mult sau mai puțin interesante însă absolut necesare. Ceea ce le face lor plăcere este să aleagă coperta acestora. Imaginile de pe caiete sunt cele care le stârnesc atenția, iar acestea sunt probabil cel mai important criteriu în alegerea lor. Din acest motiv producătorii de papetărie aleg imagini colorate, cu personaje din desene animate, filme sau jucării populare pentru a câștiga simpatia celor mici.